Veelgestelde vragen

Lees hieronde de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, wij helpen u verder.

Hoe ver is het rijden naar Winterberg?

Winterberg ligt op 5 km afstand van vakantiehuis Winterberg, wat neerkomt op 5 minuten rijden door het prachtige landschap van het Sauerland. 

Is er een supermarkt in Silbach?

In het centrum van Silbach vindt u 'Der Laden'. Der Laden is een kleine supermarkt waar u alle hoognodige boodschappen kunt doen en 's ochtends verse broodjes kunt halen. Een andere supermarkt vindt u op 10 minuten rijden van Silbach, de Netto in Siedlinghausen. 

Hoe lang is het rijden naar Silbach?

Silbach ligt niet ver in Duitsland, maar toch net ver genoeg om er écht even 'uit' te zijn en tot rust te komen tussen het berglandschap van het Sauerland. Silbach ligt op 5 km afstand van Winterberg en ligt erg gelegen, zo ongeveer 15 minuten vanaf de nieuw aangelegde snelweg. Vanaf Utrecht is het om en nabij 3 uur rijden naar Silbach.

 

Hoe ver is de skilift?

De dichtsbijzijnde lift van de skilliftskiliftcarrousel Winterberg is het opstappunt bij Landal Winterberg. U kunt hier parkeren en u kunt er lifttickets kopen. U rijdt hier in 7 minuten met de auto naartoe (4.9 km).

Kan ik vlakbij ski's huren?

In Winterberg kunt u bij de skilift Poppenberg ski's, snowboards en ander (winter)sportmateriaal huren zoals skipassen en een helm. Daarnaast kunt u hier in de zomer ook mountainbikes huren om een avontuurlijk pad door de bergen te fietsen.

Is er een skiruimte in de woning?

In de garage onder het huis kunt u gerust uw ski's, skischoenen en snowboards stallen. Hier is een speciaal rek tegen de muur voor te vinden. 

Kan ik mijn fiets, slee of motor veilig stallen?

Uw fiets, slee of motor kunt u veilig stallen in onze garage onder het huis. In deze garage is genoeg ruimte voor uw vervoermiddelen. Ook is er een overdekte carpool naast het huis, hier zou u eventueel uw motor kunnen stallen. 

Zijn er in de buurt zwembaden/recreatieparken?

Ja, die zijn er zeker. Op 15 minuten rijden van Haus Iris ligt ten eerste het recreatiepark Fort Fun. Dit park is vergelijkbaar met Efteling en is zeer geschikt voor een uitje met kinderen.

Daarnaast is er in Olsberg een kuuroord, Aqua Oslberg. Dit is zo ongeveer 20 minuten rijden. In dit heerlijke kuuroord maakt u de vakantiebeleving bij Haus Iris helemaal compleet. Dit kuuroord heeft een warm zout bad, wedstrijdbad met duikplanken, en een buitenbad met verschillende massagestralen. 

Op een uurtje rijden vanaf Silbach, in Brilon, kunt u een natuurzwembad vinden. Deze is het waldfreibad Gudenhagen

Kunnen we wandelen in de buurt?

In de omgeving van- en rond Silbach zijn veel wandelmogelijkheden te vinden. Er zijn ook verschillende wandelroutes te vinden rondom Winterberg.

Zijn er nog meer activiteiten rondom Winterberg?

Kijk op http://www.winterberg-info.nl voor alle mogelijkheden en activiteiten om te doen tijdens uw verblijf in Haus Iris.